Saturday, June 11, 2011

Het Populaire HCG Dieet

Het HCG dieet plan heeft heel veel fans over de hele wereld gekregen in een vrij korte tijd, ook al wordt hij beschouwd als een crash dieet dat grote gezondheidsrisico’s kan veroorzaken die iedereen kan voorkomen door een gezondere aanpak te volgen. De reden dat dit dieet plan steeds zo populair is, is dat veel mensen een zeer snel gewichtsverlies hebben gezien, zonder te worstelen volgens de richtlijnen. De basis van dit plan zijn een caloriearm dieet, dat speciaal is ontworpen om het verlies van lichaamsvet te optimaliseren, in combinatie van het natuurlijke hormoon HCG om dit te bewerkstelligen zonder hongergevoel.

Het probleem met deze aanpak is dat veel mensen besluiten om het HCG dieet plan te volgen, zonder de zo broodnodige professionele begeleiding. 50 jaar geleden, toen Dr Simeons voor het eerst begon om de mogelijkheden van HCG voor gewichtsverlies te testen, kregen de patiënten via zijn HCG protocol injecties met dit natuurlijke hormoon en werden daarna nauwlettend gevolgd door de arts en een medewerker om ervoor te zorgen dat het lichaam alle voedingsstoffen kreeg dat een lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Bij de patiënten werden regelmatig bloedonderzoek gedaan, dus ieder mogelijk risico voor de gezondheid zou worden ontdekt voordat ze een reëel gevaar voor hun gezondheid zouden kunnen vormen.

Dit is een beetje anders dan de manier waarop het werkt vandaag de dag. Met de opkomst van internet is zo veel makkelijker voor mensen om het HCG hormoon te verkrijgen als een injecteerbare vloeistof en men start het HCG dieet plan thuis en zonder toezicht.

Afgezien daarvan zijn er een heleboel websites die HCG sprays en pillen verkopen, die slechts zeer kleine hoeveelheden van dit hormoon bevatten en die dus een veel te kleine hoeveelheid HCG hormoon bevatten om volgens de arts die dit dieet ontwikkelde kunnen worden gebruikt als een veilige plan van het gewichtsverlies. Wat betekent dat het 500 calorie dieet daadwerkelijk je lichaam in staat van verhongering zal brengen in plaats van het te veranderen in de vetverbrandende machine die u zou willen worden.

Denk dus goed na voordat je zomaar HCG gaat gebruiken, misschien is het wel verstandiger om op andere manieren snel af te vallen, zonder dat je je lichaam effectief aan het uithongeren bent. Natuurlijk is het te begrijpen dat iedereen wel graag 5-7 kilo per week af wil vallen, maar daar zijn andere manieren voor die minder gevaarlijk zijn, en misschien zelfs wel effectiever op de lange duur.